Senapsgravad strömming

Du behöver 600 g Strömminingsfiléer Lag 1: 5 dl vatten 1 dl ättika 1 msk salt Senapssås: 3 msk senapssås 0.5 msk senap svensk grovkornig...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g Strömminingsfiléer

Lag 1:

5 dl vatten
1 dl ättika
1 msk salt

Senapssås:

3 msk senapssås
0.5 msk senap svensk grovkornig
2 msk farinsocker
1 dl olja
vatten lite
salt och vitpeppar

Gör så här

1
Dra skinnet av strömmingarna. Blanda samman vatten, ättika och salt. Lägg filéerna i lagen och låt dem dra över natten, cirka 12 timmar. När strömmingen är färdigmarinerad är den vit rakt igenom, om inte så låt den bara stå ett par timmar till. Låt filéerna därefter rinna av väl.

2
Blanda senap, farinsocker, salt och peppar. Rör försiktigt ner oljan och späd med vatten till önskad konsistens, ungefär som hovmästarsås. Vänd ner strömmingsfiléerna i såsen.

3
När allt är blandat går det att äta strömmingen på en gång. Men för bästa smak så låt strömmingen stå ett dygn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top