Senapsfisk täckt med creme fraiche

Du behöver 4 prt ris 750 g fiskfilé till exempel rödspätta 200 g champinjoner olja att steka i salt och peppar 2 dl crème fraîche...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt ris
  • 750 g fiskfilé till exempel rödspätta
  • 200 g champinjoner
  • olja att steka i
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 st citron
  • 1 dl riven ost mager
  • slätbladig persilja

Tillbehör:

mangoldblad

Gör så här

1
1 Koka riset. Skölj av fiskfiléerna och låt dem rinna av.

2
2 Skiva champinjonerna och stek dem i 1–2 minuter i olja, salta och peppra. Lägg dem i botten av en gratängform.

3
3 Salta fiskfiléerna lätt, vik eller rulla ihop dem och lägg dem i formen ovanpå svampen.

4
4 Blanda creme fraiche med senap, rivet skal av halva citronen och 1 deciliter riven ost. Bred creme fraiche-röran över fisken och gratinera i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills fisken är genomkokt.

5
5 Blanda riset med hackad persilja och servera med en sallad av mangoldblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top