Du behöver
- 4 prt ris
- 750 g fiskfilé till exempel rödspätta
- 200 g champinjoner
- olja att steka i
- salt och peppar
- 2 dl crème fraîche
- 1.5 msk dijonsenap
- 1 st citron
- 1 dl riven ost mager
- slätbladig persilja
Tillbehör:
mangoldblad
Gör så här
1
1 Koka riset. Skölj av fiskfiléerna och låt dem rinna av.
2
2 Skiva champinjonerna och stek dem i 1–2 minuter i olja, salta och peppra. Lägg dem i botten av en gratängform.
3
3 Salta fiskfiléerna lätt, vik eller rulla ihop dem och lägg dem i formen ovanpå svampen.
4
4 Blanda creme fraiche med senap, rivet skal av halva citronen och 1 deciliter riven ost. Bred creme fraiche-röran över fisken och gratinera i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills fisken är genomkokt.
5
5 Blanda riset med hackad persilja och servera med en sallad av mangoldblad.