Du behöver
- 600 g oxfilé
- 2 msk olivolja
- 6 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraîche
- 4 msk dijonsenap
- 3 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 1/2-1 dl oxbuljong stark, (touch of taste )
- 3 msk worcestersås
- 24 st schalottenlökar små
- 400 g kantareller
- 2 st palsternackor
- 1 st morot
- 1 st fänkål
- salt och peppar
Tillbehör:
potatis eller kokt mandelpotatis
Garnering:
färsk timjan
Gör så här
1
Skär köttet i bitar och fräs det hastigt i oljan i en stekpanna. Blanda grädde, crème fraiche, senap, tomatpuré, paprikapulver, buljong och worcestersås i en gryta. Låt småkoka i 10 minuter.
2
Skala schalottenlökarna. Rensa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Skala och skiva palsternackor och morötter. Skär fänkålen i små bitar.
3
Fräs lökarna och därefter grönsaker och svamp i lite olja tills rotfrukterna mjuknat. Tillsätt kött och grönsaker till såsen. Koka upp och krydda. Strö över timjan.