Du behöver
- 600 g blandfärs
- 1 st ägg
- 2 msk senap skånsk
- 0.5 tsk salt
- vitpeppar nymalen
- 1 msk smör + 1 msk rapsolja
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 msk smör
- 2 dl vatten
- 1 msk kycklingfond konc på flaska
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk maizenaredning ljus
- 1 dl persilja gärna bladpersilja
- salt och peppar
- 1 kg potatis (t ex King Edward)
- 2.5 dl mjölk 3 %
Gör så här
1
Arbeta ihop blandfärs, ägg, senap, salt och nymalen vitpeppar. Forma fina biffar och stek dem på båda sidor i smör och rapsolja så att de får färg.
2
Efterstek dem i ugnen på 175 grader i 15 minuter så de blir genomstekta.
3
Fräs vitlöken i smör utan att den får färg. Häll på vatten, fond och matlagningsgrädde. Koka ihop i 4 minuter och red av med maizenaredning. Blanda i persiljan och smaka av med salt och peppar.
4
Koka potatisen mjuk, häll bort vattnet, och mosa den med en gaffel. Värm mjölken och vispa i lite i taget med en elvisp eller ballongvisp. Servera till biffarna och såsen.