Senapsbakad lax med olivyoghurt

Du behöver 2 dl matyoghurt 1 dl urkärnade, svarta oliver, hackade salt och peppar 4 msk dijonsenap 4 msk lätt-crème fraiche 1/2 dl strimlad bladpersilja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl urkärnade, svarta oliver, hackade
  • salt och peppar
  • 4 msk dijonsenap
  • 4 msk lätt-crème fraiche
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
  • 600 g benfri lax i 4-6 bitar
  • potatis till kokning och pressning

Gör så här

1
Rör ihop yoghurt och oliver. Smaka av med salt och peppar. Värm ugnen till 200 grader.

2
Blanda senap, crème fraiche och persilja.

3
Bred blandningen över laxbitarna och lägg dem på ett ugnsfast fat eller en plåt. Baka mitt i ugnen i 15 minuter.

4
Servera med pressad eller kokt potatis och olivyoghurten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top