Sellerisallad med äpple till skinka

Du behöver Du behöver 0.5 dl majonnäs 1 st citron det rivna yttersta gula skalet 1 msk pressad citron 2 msk gräslök finskuren 0.5 st...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

Du behöver

0.5 dl majonnäs
1 st citron det rivna yttersta gula skalet
1 msk pressad citron
2 msk gräslök finskuren
0.5 st rotselleri (ca 500 g)
2 st äpplen t ex Ingrid Marie
1 dl valnötter hackade
salt och nymalen svartpeppar

Till servering

skinka rökt eller lufttorkad, i tunna skivor

Gör så här

1
Rör ihop majonnäs, citron och gräslök. Strimla selleri och oskalade äpplen, vänd ner i dressingen tillsammans med gräslöken och valnötterna, salta och peppra. Toppa gärna med lite extra äppelstrimlor, gräslök och nötter.

2
Servera till rökt eller lufttorkad skinka av god kvalitet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top