Du behöver

  • 1/2, st rotselleri ca 400 g
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk dijonnaise
  • majonnäs eller 2 msk +
  • 1 msk senap grov fransk
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skala och skär rotsellerin i tändstickssmå stavar. Lägg dem i kokande vatten i cirka 1 minut. Låt dem rinna av i ett durkslag och spola dem med kallt vatten.
2
Rör samman crème fraiche och gräddfil med senapen. Vänd ner den kalla sellerin i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Kommentar:
Rotselleri med sin karakteristiska smak är förträfflig till köttbullar och skinka. Du kan göra salladen flera dagar i förväg och förvara den i kylen. Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998.


Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept