Sej i citronsås med ris och ärter

Du behöver 2 dl vatten 0.5 st citron 1 tsk salt 2 tsk majsena ljus redning 0.5 tärning fiskbuljong 450 g sejfilé 1 dl kaffegrädde...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk majsena ljus redning
  • 0.5 tärning fiskbuljong
  • 450 g sejfilé
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 st äggula
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl citron rivet skal av
  • 1/2–1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 400 g ärter

Gör så här

1
1 Koka upp vatten med citronsaft och citronskal, salt, redning och buljongtärning. Lägg i fisken och låt den dra cirka 10 minuter.

2
2 Vispa ner grädde och äggula i fiskspadet, värm upp tills såsen blir tjock.

3
3 Blanda persilja, citronskal och vitlök. Värm ärterna, klicka på 1 matsked smör. Servera med kokt ris.


Kommentar:
Fräscha upp sejens gråa färg med en kryddig, friskt grön gremolata, vilket är en blandning av rivet citronskal, hackad persilja samt finhackad vitlök om så önskas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top