Sconeshjärtan med mandelcrunch

Söt och goda scones som serveras med färskost och äppelklyftor.

Tillagningstid: 30 minuter
18 stycken

Du behöver

Grunddeg

6,5 dl vetemjöl
2 dl musli
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör
1 dl strösocker
1,5 dl lättfil
1,5 dl mjölk
100 g mörk choklad hackad
2 tsk finrivet apelsinskal
1 st ägg
50 g mandelspån

Servering

färskost
äppelklyftor

Gör så här

1

Grunddeg Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, fil och mjölk. Blanda i hackad choklad. 

2

Tillsätt apelsinskal och arbeta in det i degen.

3

Kavla ut degen till en platta, 2 1/2 centimeter tjock. Ta ut hjärtan med en pepparkaksform. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på mandelspån.

4

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. 

5

Servering Bjud sconesen med färskost och äppelklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top