Du behöver
Grunddeg
6,5 dl vetemjöl
2 dl musli
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör
1 dl strösocker
1,5 dl lättfil
1,5 dl mjölk
100 g mörk choklad hackad
2 tsk finrivet apelsinskal
1 st ägg
50 g mandelspån
Servering
färskost
äppelklyftor
Gör så här
Grunddeg Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, fil och mjölk. Blanda i hackad choklad.
Tillsätt apelsinskal och arbeta in det i degen.
Kavla ut degen till en platta, 2 1/2 centimeter tjock. Ta ut hjärtan med en pepparkaksform. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Servering Bjud sconesen med färskost och äppelklyftor.