RECEPT FRÅN IK

Sconeshjärtan med mandelcrunch

Foto: Mikkel Adsböl

Tillagningstid: 30 minuter
18 stycken

Du behöver

    Grunddeg

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 dl musli
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl lättfil
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad hackad
  • 2 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 st ägg
  • 50 g mandelspån
  • Servering

  • färskost
  • äppelklyftor

Gör så här

1

Grunddeg Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, fil och mjölk. Blanda i hackad choklad. 

2

Tillsätt apelsinskal och arbeta in det i degen.

3

Kavla ut degen till en platta, 2 1/2 centimeter tjock. Ta ut hjärtan med en pepparkaksform. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på mandelspån.

4

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. 

5

Servering Bjud sconesen med färskost och äppelklyftor.


Recept