Scones med sylt och devonshirekräm

Du behöver Drottningsylt: 600 g bär blandning av blåbär och hallon, gärna frysta bär 1 dl vatten 1 st vaniljstång 2 dl syltsocker Devonshirekräm: 250...


30 portioner

Du behöver

Drottningsylt:

600 g bär blandning av blåbär och hallon, gärna frysta bär
1 dl vatten
1 st vaniljstång
2 dl syltsocker

Devonshirekräm:

250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
1 msk strösocker
1 tsk rivet citronskal

Scones:

8 dl vetemjöl
4 msk strösocker
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
250 g smör
2 dl filmjölk

Gör så här

1
Sylt:

2
Koka upp bären med vattnet, en klyvd vaniljstång och sockret (det innehåller förtjockningsmedel och konserveringsmedel). Stormkoka sylten 2 minuter. Häll sylten på rena glasburkar och skruva omedelbart på tätt lock. Låt sylten kallna, förvara i kylskåp.

3

4
Devonshirekräm:

5
Rör samman mascarpone med vispgrädde, urskrapet från en klyvd vaniljstång, socker och citronskal. Sätt krämen i kylskåp tills serveringsdags.

6

7
Scones:

8
Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en bunke. Skär kallt smör i tärningar och smula ner det i mjölblandningen till en grynig massa. Rör snabbt ner filmjölken. Rör du för mycket blir sconesen sega. Skrapa degen ur bunken ner på väl mjölat bakbord. Strö på mjöl och klappa degen platt. Kavla ut degplattan till cirka 2 centimeters tjocklek. Ta ut runda kakor med mått, 4 centimeter i diameter. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem gyllene mitt i ugnen i 200 grader 15–18 minuter. Låt sconesen svalna på galler och servera dem med sylten och krämen till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top