Du behöver
Grunddeg
7,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
1 dl strösocker
1,5 dl lättfil
1,5 dl mjölk
100 g mörk choklad hackad
1 st ägg
Servering
smör
apelsinmarmelad
Gör så här
Grunddeg Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, fil och mjölk. Blanda i hackad choklad.
Arbeta samman till en deg på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en platta, 2 1/2 centimeter tjock. Ta ut rundlar, ca 7–8 centimeter i diameter, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Servering Bjud sconesen tillsammans med smör och apelsinmarmelad.