RECEPT FRÅN IK

Scones med mörk choklad

Foto: Mikkel Adsböl

Tillagningstid: 30 minuter
18 stycken

Du behöver

    Grunddeg

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl lättfil
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad hackad
  • 1 st ägg
  • Servering

  • smör
  • apelsinmarmelad

Gör så här

1

Grunddeg Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, fil och mjölk. Blanda i hackad choklad. 

2

Arbeta samman till en deg på mjölat bakbord. Kavla ut deg­en till en platta, 2 1/2 centimeter tjock. Ta ut rundlar, ca 7–8 centimeter i diameter, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.

3

 Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

4

Servering Bjud sconesen tillsammans med smör och apelsinmarmelad.


Recept