RECEPT FRÅN IK

Schweizisk maräng - Grundrecept

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 140 g äggvita (ca 4 st)
  • 270 g strösocker (3 dl)
  • 0.5 msk ättikssprit 12%

Gör så här

1
Använd en väl rengjord rostfri bunke till äggvitorna, det får inte finnas något spår av fett i bunken! Separera vitor och gulor. Lättast går det att separera vita och gula med händerna som sil. Använder man det vassa skalet går gulorna lätt sönder och man vill inte ha någon gula i vitan om man ska lyckas med sin maräng.
2
Vispa ihop äggvitor, socker och ättika lite lätt.
3
Ställ bunken över ett sjudande vattenbad och rör tills sockret smälter.
4
Smeten ska gå upp till en temperatur på 62 grader. Kontrollera med termometer.
5
Tag av från värmen och vispa till en fast marängsmet i hushållsassistent eller med elvisp.
6
Vispa tills smeten har svalnat, cirka 10 minuter.

Recept // Fler ägg & mejerirecept