Savoy- och äppelsallad

Du behöver 0.5 dl hasselnötter (kan uteslutas) 0.5 st chilipepparfrukt 1 st vitlöksklyfta 1 msk olja 7.5 dl grovstrimlad kål t.ex. savoykål eller vitkål 1...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl hasselnötter (kan uteslutas)
  • 0.5 st chilipepparfrukt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 7.5 dl grovstrimlad kål t.ex. savoykål eller vitkål
  • 1 st röd lök grovt strimlad
  • 1 st äpple i tunna klyftor

Salladssås:

0.5 msk senap osötad
1 tsk honung
3 msk olja
1 krm salt
1 msk vatten

Gör så här

1
Rosta nötterna lätt i stekpannan tills de får lite färg. Ta upp nötterna.

2
Finhacka chilipeppar och vitlök och fräs dem lätt i oljan. Lägg i kål och lök och fräs någon minut. Tillsätt sedan äpplena och fräs en stund till.

3
Rör samman senap med honung och olja. Tillsätt salt och sist lite vatten så såsen blir slät.

4
Lägg upp salladen på tallrikar. Strö över nötterna och ringla över såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top