Du behöver

  • 200 g nötkött skuret i bitar
  • 200 g kyckling skuret i bitar
  • Marinad:

  • 4 st schalottenlökar finhackade
  • 2 st vitlök finhackade
  • 4 st citrongräs finhackade
  • 2 cm färsk ingefära skivad
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk kummin mald
  • 2 tsk socker
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 4 msk kallt vatten
  • jordnötsolja för stekning
  • Sataysås (Jordnötsås):

  • 8 st chili torkade röda
  • vatten i kallt
  • 2 st vitlök finhackade
  • 4 st schalottenlökar finhackade
  • 4 st cashewnötter finhackade
  • 2 msk kokosmjölk tjock
  • 3 msk jordnötsolja
  • 150 g jordnötter skalade, finhackade
  • 1.5 st vatten kallt
  • 2 msk socker
  • salt
  • svartpeppar nymald

Gör så här

1
1. Blanda schalottenlöken, vitlök, citrongräs, ingefära, koriander och kummin i en stor skål.
2
2. Tillsätt kött, socker, salt, peppar och kallt vatten. Blanda ihop allt och låt vila en timme.
3
3. Trä upp köttet på grillpinnar, tre till fyra bitar på varje spett. Grilla spetten över en kolbädd samtidigt som du kontinuerligt penslar dem med jordnötsolja.
4
4. Blanda chili, lök, cashewnötter och kokosmjölk. Hetta upp oljan i en vid kastrull och låt kryddblandningen fräsa i cirka fem minuter. Tillsätt jordnötter, vatten, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda till en tjock konsistens.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept