Såsig potatissallad till kallskuret kött

Du behöver 800 g färskpotatisar 1 st knippa dill 1.5 dl Kelda citronsås 1 pkt sockerärter (150 g) 1 st knippa rädisor salt, svartpeppar 175...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatisar
  • 1 st knippa dill
  • 1.5 dl Kelda citronsås
  • 1 pkt sockerärter (150 g)
  • 1 st knippa rädisor
  • salt, svartpeppar
  • 175 g kallskuret t ex lufttorkad skinka, spickekorvar
  • bröd

Gör så här

1
1 Koka potatisarna med dillstjälkar. Sila av. Dela potatisarna i halvor och lägg dem i en skål. Häll kall citronsås över och rör om. Låt svalna.

2
2 Lägg sockerärterna i kokande vatten, koka cirka 2 minuter. Spola dem kalla i en sil. Dela sockerärterna i bitar. Skölj och skär varje rädisa i fyra klyftor. Blanda sockerärter och rädisor med potatisarna. Smaka av med salt och peppar.

3
3 Klicka upp sallad på var sin tallrik. Lägg kallskuret bredvid och servera bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top