Sangria

Du behöver 3 l vin (t ex Castillo de Fuendejalon) 1 dl strösocker 0.5 tsk kanel malen 2 st apelsiner med skal 1 st citron...


20 portioner

Du behöver

  • 3 l vin (t ex Castillo de Fuendejalon)
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 tsk kanel malen
  • 2 st apelsiner med skal
  • 1 st citron med skal
  • 0.5 l sodavatten
  • 1 l isbitar

Gör så här

Häll vinet i en stor skål. Rör ner sockret och rör tills det löst sig. Rör ut kanel med lite vatten innan det blandas i vinet. Tvätta frukterna väl. Skär dem i klyftor och därefter i skivor. Lägg dem i vinet och ställ i kylskåp att dra minst en timme. Tillsätt vatten och is. Servera.


Kommentar:
Detta är ett av flera recept som ingår i Icakurirens härliga försommar buffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top