Salviastuvad potatis och korv

Du behöver 1 msk vetemjöl + 2 dl mjölk 1/2 krm salt, vitpeppar 1 msk strimlade salviablad eller 1 tsk torkad smulad salvia 1/2 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 msk vetemjöl + 2 dl mjölk
  • 1/2 krm salt, vitpeppar
  • 1 msk strimlade salviablad eller 1 tsk torkad smulad salvia
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 4 kokta potatisar i tärningar
  • 2 kolbaszkorvar
  • riven saltgurka

Gör så här

1
Vispa samman mjöl och mjölk i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud såsen 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och salvia. Vispa ner matfettet

2
och vänd ner potatisen. Värm igenom allt.

3
Värm korven på grill eller i stekpanna och servera med potatis och saltgurka.

4
Grönsaksförslag: kokta skärbönor med riven pepparrot över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top