Saltströmming med löksås och morötter

Du behöver 250 g salt urvattnad mjöl grovt flytande margarin 1 st gul lök skuren i bitar 2.5 dl matlagningsgrädde (15%) dill klippt Tillbehör: kokt...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g salt urvattnad
  • mjöl grovt
  • flytande margarin
  • 1 st gul lök skuren i bitar
  • 2.5 dl matlagningsgrädde (15%)
  • dill klippt

Tillbehör:

kokt potatis
morötter rårivna

Gör så här

1
Dra skinnet av den urvattnade (15 minuter) strömmingen.

2
Doppa i mjöl och stek. Ta upp.

3
Fräs löken efter strömmingen. Tillsätt grädde. Hetta upp.

4
Lägg i strömmingen igen och strö över dill.

5
Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top