Du behöver
- 3 schalottenlökar, skalade, hackade
- 1 vitlöksklyfta, skalad, finhackad
- 1 msk olivolja
- 300–400 g rå salsicciakorv med rosmarin
- 1 dl rött vin
- 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
- (salt och nymalen svartpeppar)
- 4 portioner pasta, t ex mezze maniche
- Till servering:
- en bit parmesanost
- blandad grönsallad
Gör så här
1
Stek lök och vitlök mjuka i oljan.
2
Dra skinnet av korven, skär fyllningen i bitar och stek med tills den är så gott som klar. Tillsätt vin och låt koka in. Häll i tomaterna, sänk värmen och låt puttra till bra konsistens. Smaka av. Salta och peppra eventuellt.
3
Servera med nykokt pasta. Riv över parmesanost. Bjud en grönsallad på sidan om
Näringsvärde: Kcal 604, Fett 22 g, Kolhydrater 59 g, Fibrer 5 g