Salsicciasås med mezze maniche

Du behöver 3 schalottenlökar, skalade, hackade 1 vitlöksklyfta, skalad, finhackad 1 msk olivolja 300–400 g rå salsicciakorv med rosmarin 1 dl rött vin 2 burkar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 schalottenlökar, skalade, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 300–400 g rå salsicciakorv med rosmarin
  • 1 dl rött vin
  • 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
  • (salt och nymalen svartpeppar)
  • 4 portioner pasta, t ex mezze maniche
  • Till servering:
  • en bit parmesanost
  • blandad grönsallad

Gör så här

1
Stek lök och vitlök mjuka i oljan.

2
Dra skinnet av korven, skär fyllningen i bitar och stek med tills den är så gott som klar. Tillsätt vin och låt koka in. Häll i tomaterna, sänk värmen och låt puttra till bra konsistens. Smaka av. Salta och peppra eventuellt.

3
Servera med nykokt pasta. Riv över parmesanost. Bjud en grön­sallad på sidan om


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 604, Fett 22 g, Kolhydrater 59 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top