Salsa verde

Du behöver 1 syrligt grönt äpple, t ex Granny Smith rivet skal från 1 lime saft från 1/2 lime 1 avokado ca 1/2 urkärnad grön...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 syrligt grönt äpple, t ex Granny Smith
  • rivet skal från 1 lime
  • saft från 1/2 lime
  • 1 avokado
  • ca 1/2 urkärnad grön chili
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 1 dl finhackad koriander
  • 1 msk rapsolja
  • flingsalt och grovmalen svart­peppar

Gör så här

Kärna ur äpplet och skär det i centimeterstora tärningar. Lägg i en bunke och blanda med limeskal och saft. Kärna och gröp ur avokadon. Skär fruktköttet i centimeterstora tärningar och blanda, lägg i bunken. Finhacka chilin och skär selleristängerna en eller två gånger på längden (beroende på tjocklek) och därefter i små tärningar. Rör ner alltsammans med gräslök, koriander och olja. Blanda noga och smaka av med salt och peppar. Låt stå i cirka 20 minuter före servering.


Kommentar:
God till grillad fisk, kyckling, kalv och fläsk.
Receptet kommer från Lisa Lemkes bok “Till grillat” (Bonnier Fakta).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top