Du behöver
- 1 syrligt grönt äpple, t ex Granny Smith
- rivet skal från 1 lime
- saft från 1/2 lime
- 1 avokado
- ca 1/2 urkärnad grön chili
- 2 stjälkar blekselleri
- 1 dl finhackad gräslök
- 1 dl finhackad koriander
- 1 msk rapsolja
- flingsalt och grovmalen svartpeppar
Gör så här
Kärna ur äpplet och skär det i centimeterstora tärningar. Lägg i en bunke och blanda med limeskal och saft. Kärna och gröp ur avokadon. Skär fruktköttet i centimeterstora tärningar och blanda, lägg i bunken. Finhacka chilin och skär selleristängerna en eller två gånger på längden (beroende på tjocklek) och därefter i små tärningar. Rör ner alltsammans med gräslök, koriander och olja. Blanda noga och smaka av med salt och peppar. Låt stå i cirka 20 minuter före servering.
God till grillad fisk, kyckling, kalv och fläsk.
Receptet kommer från Lisa Lemkes bok “Till grillat” (Bonnier Fakta).