Sallys gräddkaka

Du behöver 3 st ägg 2 msk strösocker 4 msk vetemjöl 0.5 msk citron rivet skal av 3 dl vispgrädde Gör så här 1 Smöra...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 0.5 msk citron rivet skal av
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

1
Smöra en ugnssäker form som rymmer 1 1/2 liter väl.

2
Skilj äggulor och vitor åt. Rör samman gulorna med sockret. Tillsätt mjöl och citronskal. Vispa grädden tjock och rör ner den i äggblandningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i 175 grader varm ugn ca 45 minuter. Servera kakan genast, direkt ur formen, medan den är hög och pösig.


Kommentar:
För fler juliga frukträtter, klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top