Du behöver

  • 1 st mâchesallad
  • 1 kruka romansallad
  • 1 st solrosskott ask
  • 1 st körsbärstomater ask
  • 1.5 st apelsiner
  • 1 st rödlök
  • Dressing:

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 2 tsk honung gärna lavendelhonung
  • Till garnering:

  • pinjenötter ett par matskedar rostade på toppen

Gör så här

1
Skölj salladerna och varva dem i en stor skål med solrosskott och tomater. Skala och klyfta apelsin och rödlök och blanda i.
2
Ljumma ingredienserna till dressing i en kastrull och ringla den över salladen i serveringsögonblicket. Strö över rostade pinjenötter.

Kommentar:
Duka upp en vårbuffé med inspiration från kryddornas och dofternas Provence. Lena Linderholm, hängiven matlagare och konstnär, bjuder på sina bästa rätter.


Recept // Fler grönsakerrecept