Du behöver
- 2 knippen grön sparris
- 1 ask (150 g) rucolasallad
- 1 litet huvud rossisallad
- 15 kalla, kokta färskpotatisar
- Dressing
- 1 1/2 dl olivolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1/2 röd paprika, rensad
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 chili, till exempel spansk peppar med kärnor och allt
- 800 g abborrfilé
- 1 msk matolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Skär av den nedre, träiga delen av sparrisen. Ta bort det grövre skalet med en potatisskalare. Koka dem 1 minut i lättsaltat vatten, spola dem kalla.
2
Rensa rucolan och plocka rossisalladen till mindre bitar. Skär potatisen i klyftor.
3
Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer och kör till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
4
Byxa abborfiléerna, det vill säga skär bort den lilla benraden mitt på varje filé, dela dem.
5
Hetta upp en stor stekpanna. Tillsätt matolja och halstra filéerna cirka 1 minut på varje sida, salta och peppra.
6
Blanda grönsakerna och lägg upp på tallrikar. Lägg fisken på och servera dressingen till.
Ingår i meny Midsommarmat nr 24-25/2003