Sallad på halstrad abborre

Du behöver 2 knippen grön sparris 1 ask (150 g) rucolasallad 1 litet huvud rossisallad 15 kalla, kokta färskpotatisar Dressing 1 1/2 dl olivolja 2...


6 portioner

Du behöver

  • 2 knippen grön sparris
  • 1 ask (150 g) rucolasallad
  • 1 litet huvud rossisallad
  • 15 kalla, kokta färskpotatisar
  • Dressing
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 röd paprika, rensad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 chili, till exempel spansk peppar med kärnor och allt
  • 800 g abborrfilé
  • 1 msk matolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Skär av den nedre, träiga delen av sparrisen. Ta bort det grövre skalet med en potatisskalare. Koka dem 1 minut i lättsaltat vatten, spola dem kalla.

2
Rensa rucolan och plocka rossisalladen till mindre bitar. Skär potatisen i klyftor.

3
Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer och kör till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

4
Byxa abborfiléerna, det vill säga skär bort den lilla benraden mitt på varje filé, dela dem.

5
Hetta upp en stor stekpanna. Tillsätt matolja och halstra filéerna cirka 1 minut på varje sida, salta och peppra.

6
Blanda grönsakerna och lägg upp på tallrikar. Lägg fisken på och servera dressingen till.


Kommentar:
Ingår i meny Midsommarmat nr 24-25/2003

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top