Du behöver
- 500 g elefantbönor torkade
- 1 tsk salt
- 2 st lagerblad
- 1 msk vinäger
- 3 msk dijonnaise (fransk senapsmajonnäs)
- 0.5 dl olivolja
- salt
- svartpeppar
- 1 st blekselleristjälk
- 1 st knippe gräslök
- 1 st persilja knippe
- 1 st röd paprika
Gör så här
1
Blötlägg bönorna i rikligt med vatten över natten. Låt dem rinna av och lägg dem i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt salt och lagerblad. Koka dem under lock i cirka 45 minuter tills bönorna är mjuka. Låt dem rinna av.
2
Blanda vinäger, senapsmajonnäs och olivolja. Häll dressingen över de varma bönorna och rör om försiktigt. Krydda. Låt det svalna.
3
Skär blekselleri i tunna skivor. Hacka gräslök och persilja. Tärna paprikan. Vänd ner allt i salladen.
Elefantbönor är stora vita bönor. Du kan också använda vanliga små vita bönor.