Du behöver
- 300 g rökt sidfläsk
- 250 g haricots verts
- 2 st burk kokta borlottibönor
- 3 st tomater
- 1 l sallad gärna lite olika sorter, köp en påse
- 2 kruka basilika
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk dijonsenap ljus
- 1 tsk salt
- svartpeppar
Gör så här
1
Tärna fläsket och knaperstek det i en torr panna. Låt överflödigt fett rinna av på ett hushållspapper.
2
Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 2 minuter. Spola dem kalla.
3
Låt bönorna rinna av och skölj dem väl. Skär tomaterna i bitar. Plocka bladen från basilikan.
4
Vänd ihop fläsk, bönor, haricots verts, sallad, basilika och tomater med olivolja, vinäger, senap, salt och svartpeppar. Servera i skålar!