Sallad på borlottibönor

Du behöver 300 g rökt sidfläsk 250 g haricots verts 2 st burk kokta borlottibönor 3 st tomater 1 l sallad gärna lite olika sorter,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g rökt sidfläsk
  • 250 g haricots verts
  • 2 st burk kokta borlottibönor
  • 3 st tomater
  • 1 l sallad gärna lite olika sorter, köp en påse
  • 2 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap ljus
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Tärna fläsket och knaperstek det i en torr panna. Låt överflödigt fett rinna av på ett hushållspapper.

2
Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 2 minuter. Spola dem kalla.

3
Låt bönorna rinna av och skölj dem väl. Skär tomaterna i bitar. Plocka bladen från basilikan.

4
Vänd ihop fläsk, bönor, haricots verts, sallad, basilika och tomater med olivolja, vinäger, senap, salt och svartpeppar. Servera i skålar!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top