Du behöver

  • ruccola
  • Dressing:

  • 1 st sardellfiléer (53 g)
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 st vitlök liten klyfta
  • 1 dl persilja slätbladig
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl jungfruolja
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
Skölj och dela sallaten i mindre bitar. Lägg dem i en serveringsskål.
2
Lägg alla ingredienser (utom oljan) i en djup skål med höga kanter. Finfördela blandningen med en mixerstav. Häll långsamt i oljan under ständigt snurrande med mixerstaven. Dressingen ska bli fluffig och krämig.
3
Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Kommentar:
Ordna ett grillparty och bjud på den här och andra härliga rätter från "down under" - Australien. Klicka på rubrikerna nedan för fler recept.


Recept // Fler grönsakerrecept