Sallad med räkor och quinoa

Du behöver 4 prt quinoa 1 st mango 2 st avokado 1 msk olivolja 2 dl majskorn 1 dl jordnötter rostade 0.5 st kruka basilika...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt quinoa
  • 1 st mango
  • 2 st avokado
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl majskorn
  • 1 dl jordnötter rostade
  • 0.5 st kruka basilika bladen
  • 200 g räkor skalade, (räkor med skal)
  • citronklyftor

Gör så här

1
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.

2
Skala mangon och skär fruktköttet i bitar. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ur köttet och skär det i bitar.

3
Hetta upp olivoljan i en panna och rosta majskornen tills de får lite färg och doftar gott.

4
Hacka jordnötterna grovt tillsammans med basilikan. Blanda allt med räkorna. Servera med citronklyftor och lite god olivolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top