Sallad & halstrad gravlax

Du behöver 1 st laxsida med skinn, gravad olja citron salt vitpeppar grovmalen 1 msk örtkryddor hackade blandade sallatssorter Limemajonnäs: 3 st äggulor 0.5 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st laxsida med skinn, gravad
  • olja
  • citron
  • salt
  • vitpeppar grovmalen
  • 1 msk örtkryddor hackade
  • blandade sallatssorter

Limemajonnäs:

3 st äggulor
0.5 tsk salt
vinäger några droppar
1.5 dl olivolja
2.5 msk riven parmesanost
0.5 st lime

Gör så här

1
Börja med majonnäsen.

2
Vispa äggulorna i en liten skål med salt och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under kraftig vispning. Vispa tills majonnäsen tjocknar.

3
Blanda i riven parmesanost och smaksätt med saft och finrivet skal av lime.

4
Gravlaxsidan penslas med citron och olja, saltas och peppras, klappas in med lite hackade färska örtkryddor och halstras på grill eller i grillpanna.

5
Lägg upp den på en bädd av blandade sallatssorter och servera med limemajonnäsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top