Du behöver

  • 1 st laxsida med skinn, gravad
  • olja
  • citron
  • salt
  • vitpeppar grovmalen
  • 1 msk örtkryddor hackade
  • blandade sallatssorter
  • Limemajonnäs:

  • 3 st äggulor
  • 0.5 tsk salt
  • vinäger några droppar
  • 1.5 dl olivolja
  • 2.5 msk riven parmesanost
  • 0.5 st lime

Gör så här

1
Börja med majonnäsen.
2
Vispa äggulorna i en liten skål med salt och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under kraftig vispning. Vispa tills majonnäsen tjocknar.
3
Blanda i riven parmesanost och smaksätt med saft och finrivet skal av lime.
4
Gravlaxsidan penslas med citron och olja, saltas och peppras, klappas in med lite hackade färska örtkryddor och halstras på grill eller i grillpanna.
5
Lägg upp den på en bädd av blandade sallatssorter och servera med limemajonnäsen.


Recept // Fler fiskrecept