Salamipajer med chèvre

Du behöver Pajskal 1.5 dl vetemjöl ev mer 0.5 dl olivolja 0.5 tsk torkad oregano 1 msk kallt vatten Fyllning 75 g italiensk salami i...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

Pajskal

1.5 dl vetemjöl ev mer
0.5 dl olivolja
0.5 tsk torkad oregano
1 msk kallt vatten

Fyllning

75 g italiensk salami i bit
100 g chèvreost
8 st cocktailtomater
1.5 st ägg
1.5 dl mjölk
2 msk finhackad basilika
salt och peppar
basilikablad till garnering

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa mjöl, olja och oregano i en matberedare. Tillsätt vatt och mixa ytterligare någon sekund. Är degen väl kladdig, tillsätt en matsked vetemjöl.

2

Dela degen i fyra delar och tryck ut i 10 centimeters portionsformar. De behöver inte smörjas. Kyl i 30 minuter. 

3

Tärna salamin smått och skär chèvren i skivor. Fördela salami, chèvre och tomater i formarna.

4

Vispa ihop ägg, mjölk, basilika, salt och peppar. Häll över i pajskalen. Grädda pajerna i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Fyllningen ska stanna. 

5

Toppa med basilika, servera som de är eller med en sallad.


Kommentar:
Bjud på paj med Medelhavskänsla. När pajerna är små behöver de inte förgräddas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top