Du behöver
Pajskal
1.5 dl vetemjöl ev mer
0.5 dl olivolja
0.5 tsk torkad oregano
1 msk kallt vatten
Fyllning
75 g italiensk salami i bit
100 g chèvreost
8 st cocktailtomater
1.5 st ägg
1.5 dl mjölk
2 msk finhackad basilika
salt och peppar
basilikablad till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa mjöl, olja och oregano i en matberedare. Tillsätt vatt och mixa ytterligare någon sekund. Är degen väl kladdig, tillsätt en matsked vetemjöl.
Dela degen i fyra delar och tryck ut i 10 centimeters portionsformar. De behöver inte smörjas. Kyl i 30 minuter.
Tärna salamin smått och skär chèvren i skivor. Fördela salami, chèvre och tomater i formarna.
Vispa ihop ägg, mjölk, basilika, salt och peppar. Häll över i pajskalen. Grädda pajerna i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Fyllningen ska stanna.
Toppa med basilika, servera som de är eller med en sallad.
Bjud på paj med Medelhavskänsla. När pajerna är små behöver de inte förgräddas.