Saftiga frallor med morötter

Ljuvliga småfrallor som får en extra gyllene färg av vårens primörer.

Tillagningstid: 90 minuter
20 stycken

Du behöver

  • 5 dl Ljummet vatten
  • 1 pkt jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 250 g finrivna morötter
  • 150 g grahamsmjöl
  • 700 g vetemjöl
  • ägg till pensling

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke och lös upp den i det ljumma vattnet. Tillsätt socker, salt och olivolja.

2

Tillsätt morötter, grahamsmjöl och vetemjölet lite i tag­et. Arbeta igenom degen och låt den jäsa under duk i ca 30 minuter.

3

Knåda degen och forma sedan 20 bullar. Lägg på en smord plåt, eller använd bakpapper. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.

4

Sätt ugnen på 225°. Pensla med ägg och grädda bullarna i 10–12 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top