Du behöver
- 1.5 dl lingonsylt
- 2 msk apelsinmarmelad
- 1.5 dl mjölk
- 2.5 dl strösocker
- 2 msk smält smör
- 1 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk malen ingefära
- 0.25 tsk malen nejlika
- 1 tsk kanel malen
- 1 tsk bikarbonat
Gör så här
1
Rör ihop lingonsylt, apelsinmarmelad, mjölk, socker och smält smör.
2
Vispa ägget och rör ner i smeten.
3
Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner mjölblandningen i smeten.
4
Häll smeten i en bröad form på
5
1 1/2 liter. Kakan gräddas i 200–225 graders ugn i cirka 35–40 minuter. Kolla med en provsticka innan du tar ut kakan. Tiden kan variera i olika ugnar.
6
Garnera gärna med florsocker och lingon.
Detta är ett läsarrecept från Ann-Marie Mörtberg i Svansele.