RECEPT FRÅN IK

Saftig glaserad apelsinkaka!

Gör din egen påsktårta!

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Extra tid: 15 minuter
Tillagningstid: 75 minuter
7 bitar

Du behöver

  • 3 st stora frukostägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk färskpressad apelsinsaft
  • 150 g smör
  • 3 dl kakmjöl med bakpulver
  • Glasyr

  • 1.5 msk vatten
  • Topping

  • 0.5 msk florsocker
  • 250 g chokladägg
  • 1 st förp med marsipankycklingar
  • myntablad

Gör så här

1

<p>S&auml;tt ugnen p&aring; 175 grader.</p>

2

<p>Vispa &auml;gg, socker och salt p&ouml;s&shy;igt. H&auml;ll i apelsinsaften och vispa ihop. H&auml;ll i sm&ouml;ret och vispa ihop. Tills&auml;tt mj&ouml;let och vispa ihop till en j&auml;mn smet.</p>

3

<p>H&auml;ll ut smeten i en smord och br&ouml;ad kakform med h&aring;l&nbsp;<span style="font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, 'Segoe UI', Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell, 'Open Sans', 'Helvetica Neue', sans-serif;">(1 1/2 liter).</span></p>

4

<p>Gr&auml;dda i mitten av ugnen 40&ndash;50 minuter eller tills kakan &auml;r klar, k&auml;nn med provsticka. Ta kakan ur formen, l&aring;t svalna.</p>

5

<p>Glasyr R&ouml;r florsocker och vatten till tr&ouml;gflytande glasyr.</p>

6

<p>F&ouml;rdela glasyren &ouml;ver kakan. 5&thinsp;&thinsp;Topping Sikta &ouml;ver florsocker. Pynta med choklad&auml;gg, marsipankycklingar och myntablad innan glasyren stelnat helt.</p>


Recept