Saftig glaserad apelsinkaka!

Gör din egen påsktårta!

Tillagningstid: 75 minuter | Extra tid: 15 minuter
7 bitar

Du behöver

  • 3 st stora frukostägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk färskpressad apelsinsaft
  • 150 g smör
  • 3 dl kakmjöl med bakpulver

Glasyr

cirka 2 dl florsocker
1.5 msk vatten

Topping

0.5 msk florsocker
250 g chokladägg
1 st förp med marsipankycklingar
myntablad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg, socker och salt pös­igt. Häll i apelsinsaften och vispa ihop. Häll i smöret och vispa ihop. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en jämn smet.

3

Häll ut smeten i en smord och bröad kakform med hål
(1 1/2 liter). 

4

Grädda i mitten av ugnen 40–50 minuter eller tills kakan är klar, känn med provsticka. Ta kakan ur formen, låt svalna.

5

Glasyr: Rör florsocker och vatten till trögflytande glasyr. Fördela glasyren över kakan. 

6

Topping: Sikta över florsocker. Pynta med chokladägg, marsipankycklingar och myntablad innan glasyren stelnat helt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top