Du behöver
- 1 st purjolök liten
- 1 tsk smör
- 0.5 st påse saffran påse
- 9 dl vatten
- 2 tärning fiskbuljong
- 4 st potatis medelstora
- 1.5 st fänkål stånd
- 400 g fisktärningar (frysta), blandade
- 1 dl matgrädde
- 2 msk dill klippt
- 100 g skalade räkor
- brytbröd surdeg
Gör så här
1
Skiva purjon fint, skölj. Mjukfräs i smöret på medelvärme. Rör i saffran, späd med vatten och smula i buljong. Låt koka upp under lock.
2
Skala och tärna potatisen, lägg den i soppan och låt koka upp igen. Ansa och klyv fänkålen, skär bort rotstocken och skiva resten. Lägg med i soppan, sjud 5 minuter till.
3
Tippa slutligen i fisk och grädde, låt soppan koka upp igen och sjud 4 minuter. Rör i dill, toppa med räkor och servera med bröd.
Kcal 560, Fett 18 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 9 g