Saffranspuddingar med lingon

Du behöver 1 st risgrynsgröt (500 g) 4 st ägg 1 dl mjölk 1 pkt saffran (1/2 g) smör till formarna Kanel-lingon: 2 dl rårörda...


6 portioner

Du behöver

  • 1 st risgrynsgröt (500 g)
  • 4 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 pkt saffran (1/2 g)
  • smör till formarna

Kanel-lingon:

2 dl rårörda lingon
0.5 tsk kanel malen

Gör så här

1
Blanda gröt, ägg och mjölk. Stöt eventuellt saffranet finpulvrigt i mortel med en sockerbit, rör ner detta i grötblandningen. Fördela smeten i välsmorda portionsformar som rymmer drygt 1 dl.

2
Täck och grädda på hög effekt (cirka 650 W) i mikron 9-10 minuter (eller 30 minuter mitt i 200-gradig ugn) tills smeten har stannat helt.

3
Blanda lingonen med kanel.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top