Saffranspannkaka glutenfri

Du behöver 500 g risgrynsgröt eller 3/4 dl rundkornigt ris + ca 5 dl gammaldags mjölk 0.5 tsk salt 50 g mandel hackad 2 st...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g risgrynsgröt eller 3/4 dl rundkornigt ris + ca 5 dl gammaldags mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g mandel hackad
  • 2 st ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 -1 g saffran
  • 2 st sockerbit

Gör så här

1
Använd köpt risgrynsgröt som bas för pannkakan. Eller koka en gröt på ris och gammaldags mjölk enligt anvisning på risförpackningen. Smaka av med salt. Låt kallna.

2
Blanda mandel, ägg och potatismjöl i gröten.

3

4
Krossa saffranet med sockerbitarna i en mortel och rör ner

5
i smeten. Skölj morteln med lite mjölk för att få med allt saffran. Rör smeten jämn.

6

7
Häll smeten i en smord och potatismjölströdd liten långpanna, eller pajform (22 cm i diameter).

8
Grädda pannkakan mitt i ugnen i 225 grader 25–30 minuter tills smeten stannat.

9

10
Serveras ljummen med salmbärssylt, hallonsylt eller björnbärssylt samt vispad grädde.


Kommentar:
Tips! Laga saffranspannkaka åt många i stor långpanna: tredubbla receptet, skär i 20 bitar när den svalnat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top