Saffransmuffins med smörkräm

Du behöver 200 g smör 1 pkt saffran (1/2 g) 1 tsk strösocker ägg 3 dl strösocker 1.5 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 pkt saffran (1/2 g)
  • 1 tsk strösocker
  • ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • kumquats till garnering

Gör så här

1
Smörj och bröa en muffinsplåt där hålen rymmer cirka 2 dl vardera.

2
Smält smöret och låt det svalna. Stöt saffranet tillsammans med 1 tsk socker i en mortel.

3
Vispa ägg och socker poröst, tillsätt saffran, matfett (ej bottensatsen) och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner det i smeten. Blanda väl med en slickepott. Fördela smeten i formarna.

4
Grädda på nedre falsen i ugnen i 175 grader 20–30 minuter.

5
Ta ut plåten och låt muffinsen stå 5 minuter innan de stjälps på

6
galler. Skär ut en liten håla mitt i kakorna och spritsa ner smörkräm (se länk). Garnera med tunna skivor kumquats.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top