Saffranskaka med kesella

Du behöver 1 st citron 3 st ägg 1.5 dl råsocker 1 st saffran 0,5 g. stött 1 tsk vaniljsocker 1.5 dl kesella 2.5 dl...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st citron
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl råsocker
  • 1 st saffran 0,5 g. stött
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl kesella
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Smörj och bröa en form som rymmer cirka 1 liter.

3
Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.

4
Vispa ägg, socker, saffran och vaniljsocker riktigt pösigt, gärna med elvisp.

5
Rör ner kesella, citronskal och citronsaft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

6
Häll smeten i formen. Grädda på nedre falsen i cirka 40 minuter tills kakan fått fin färg. Stjälp upp kakan sedan den svalnat något. Låt kakan svalna inlindad i handduk. Kakan ska vara aningen kladdig, med tät konsistens.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens meny “Grön jul”. För fler recept i menyn klicka på länkarna. Servera gärna med jordgubbsspegel med orientaliska kryddor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top