Du behöver
- 1 st citron
- 3 st ägg
- 1.5 dl råsocker
- 1 st saffran 0,5 g. stött
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl kesella
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smörj och bröa en form som rymmer cirka 1 liter.
3
Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
4
Vispa ägg, socker, saffran och vaniljsocker riktigt pösigt, gärna med elvisp.
5
Rör ner kesella, citronskal och citronsaft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
6
Häll smeten i formen. Grädda på nedre falsen i cirka 40 minuter tills kakan fått fin färg. Stjälp upp kakan sedan den svalnat något. Låt kakan svalna inlindad i handduk. Kakan ska vara aningen kladdig, med tät konsistens.
Det här receptet ingår i Icakurirens meny “Grön jul”. För fler recept i menyn klicka på länkarna. Servera gärna med jordgubbsspegel med orientaliska kryddor.