Rysk sommarsoppa

Du behöver 0.5 st gurka 4.5 st potatis kokta 125 g korv typ salami 150 g kött t 0.5 st gul lök 1 st gräslök...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gurka
  • 4.5 st potatis kokta
  • 125 g korv typ salami
  • 150 g kött t
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st gräslök liten knippa
  • 1 st dill liten knippa
  • 2.5 st hårdkokta ägg
  • 2 st rädisor knippor
  • 1 l lättfil
  • 3.5 dl yoghurt eller kefir
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

1
Halvera gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skär gurkan i tunna halvmånar eller små bitar. Skala potatisen och skär i tärningar. Strimla korven och skär det kokta köttet i bitar. Finhacka lök och hacka gräslök, dill och ägg. Skiva rädisorna.

2
Lägg alla ingredienserna i en stor skål, häll på lättfil och kefir eller yoghurt och rör om med lätt hand. Krydda med salt och peppar och ställ soppan kallt ett par timmar.

3
Lägg isbitar i soppan och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top