Du behöver
- 2 pkt matjessill hela filéer
- 1 st liten knippa dill
- 2 st salladslökar
- 1 st hårdkokt ägg
- 2 dl smetana
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk senap valfri
- nymalen svartpeppar
Gör så här
Ta upp sillen och skär sillfiléerna i 1 centimeter breda bitar.
Hacka dillen. Ansa och hacka salladslöken. Skala ägget och hacka vitan och gulan för sig.
Blanda smetana och majonnäs i en bunke. Smaka av såsen med senap och peppar. Blanda i dillen. Blanda i salladslök och ägg, spara lite salladslök och äggula till garneringen.
Vänd ner sillen i såsen och blanda försiktigt. Lägg upp sillen på ett serveringsfat och garnera med den sparade löken och gulan.
Tips: Sillen behöver inte dra utan kan serveras direkt. Det går fint att byta ut smetana och majonnäs mot 3 dl syrad grädde.
Matjessill är en utsökt bas i den snabba ryska sillen.