Rysk sill med smetana

Du behöver 2 pkt matjessill hela filéer 1 st liten knippa dill 2 st salladslökar 1 st hårdkokt ägg 2 dl smetana 1 dl majonnäs...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 pkt matjessill hela filéer
  • 1 st liten knippa dill
  • 2 st salladslökar
  • 1 st hårdkokt ägg
  • 2 dl smetana
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk senap valfri
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Ta upp sillen och skär sillfiléerna i 1 centimeter breda bitar.

2

Hacka dillen. Ansa och hacka salladslöken. Skala ägget och hacka vitan och gulan för sig.

3

Blanda smetana och majonnäs i en bunke. Smaka av såsen med senap och peppar. Blanda i dillen. Blanda i salladslök och ägg, spara lite salladslök och äggula till garneringen.

4

Vänd ner sillen i såsen och blanda försiktigt. Lägg upp sillen på ett serveringsfat och garnera med den sparade löken och gulan.

5

Tips: Sillen behöver inte dra utan kan serveras direkt. Det går fint att byta ut smetana och majonnäs mot 3 dl syrad grädde.


Kommentar:
Matjessill är en utsökt bas i den snabba ryska sillen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top