Rysk kött- och linssoppa

Du behöver 1 st liten gul lök 150 g vitkål 1 st morot stor 200 g griskött strimlat 1.5 dl röda linser 1 tärning köttbuljong...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st liten gul lök
  • 150 g vitkål
  • 1 st morot stor
  • 200 g griskött strimlat
  • 1.5 dl röda linser
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 7.5 dl vatten
  • salt och peppar
  • 2 tsk vinäger

Att servera till:

rågkusar med lättcreme fraiche, persilja, saltgurka

Gör så här

1
1. Skala och klyfta löken. Strimla vitkålen. Skala och skiva moroten.

2
2. Lägg lök, kål, morot, kött, linser, buljongtärning och lagerblad i en kastrull. Häll på vatten. Koka upp och koka svagt under lock cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar samt spetsa med vinäger.

3
3. Servera skivor av grov rysk limpa, eller rågkusar, bredda med lätt-crème fraiche och strödda med persilja och riven saltgurka.


Kommentar:
Tips! Gör soppan helt grön genom att utesluta köttet och tillsätta
1 dl extra linser

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top