Ryggbiff tagliata med grönsaker

Du behöver 4 skiva ryggbiff 4 msk olivolja salt och svartpeppar 1 st röd paprika 1 st squash 1 st knippe färsk lök Basilikasås 1...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva ryggbiff
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st squash
  • 1 st knippe färsk lök

Basilikasås

1 kruka basilika
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 dl finriven parmesanost
0.5 dl olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
salt och peppar

Till servering

1 st påse ruccolasallad
hyvlad parmesanost
tomatsallad
baguette

Gör så här

1

Tänd grillen i god tid. Pensla biffarna på bägge sidor med hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar.

2

Dela paprikan, kärna ur och skär i grova bitar. Dela squashen i två delar och skiva dem på längden, dela löken i halvor. Pensla grönsakerna med resten av oljan.

3

Basilikasås Plocka loss basilikabladen och grovhacka. Mixa till en slät sås i mixer tillsammans med vitlök, parmesanost, olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4

Grilla grönsakerna över direkt värme tills de är mjuka och fått fin färg. Grilla köttet på direkt värme ett par minuter på varje sida. Låt köttet vila en stund och skär sedan i skivor.

5

Varva kött, grönsaker och rucola på ett fat. Tillsätt några matskedar basilikasås och hyvla över parmesanost.

6

Servera tillsammans med en tomatsallad och baguette. Det är också gott att ringla lite balsamvinäger och olivolja över köttet.


Kommentar:
Tagliata är detsamma som strimlad biff på italienska. Ryggbiff eller entrecote är grunden, vi serverar med grillade grönsaker, en härlig basilikaröra och parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top