Rydberg på kassler med rå äggula

Du behöver 2–3 medelstora gula lökar, hackade 8–10 medelstora råa potatisar, fast sort 3 msk smör 1 tsk salt 400 g kassler 4 äggulor svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2–3 medelstora gula lökar, hackade
  • 8–10 medelstora råa potatisar, fast sort
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 400 g kassler
  • 4 äggulor
  • svartpeppar

Gör så här

1
1 Skala och hacka lökarna. Skala och tärna potatisarna smått. Stek löken gyllene i 1 matsked smör. Håll löken varm.

2
2 Bryn potatistärningarna i 1 matsked smör, efterstek dem på svagare värme under lock tills de känns mjuka, cirka 7 minuter. Salta.

3
3 Skiva och tärna kasslern smått. Bryn tärningarna i resten av smöret. Blanda ner lök och potatistärningar. Eller lägg upp vardera för sig i små högar på tallrikarna. Lägg dit var sin rå äggula att blanda med övriga ingredienser innan man äter. Sätt fram peppar. Servera grönsallad med tomat till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top