Du behöver

  • 2 st bakplåtspapper
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl blåbärssylt fast

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader. Bottna en långpanna med ett av bakplåtspappren.
2
Elvispa ägg och socker till fluffig smet. Sikta i mjöl, citronrasp och bakpulver, blanda med elvispen på lägsta fart.
3
Rör i mjölken och bred ut smeten i den papprade långpannan. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter till fin färg.
4
Lägg under tiden and­ra bakplåtspappret på bänken och strö på sockret. Rör sylten smidig.
5
Stjälp upp kakan på sockrat papper så att botten kommer uppåt. Pensla bottenpappret raskt med kallvatten och lirka bort det från kakbottnen.
6
Bred genast ut fyllningen jämnt och rulla samman kakan från långsidan. Först med invikning för hand, sen med hjälp av underpappret.
7
Lägg att svalna med skarven neråt.
8
Tips! Har ugnen inte 250 grader får 225 duga, men då behövs kanske 1–2 minuters längre gräddning.

Recept // Fler mjölrecept