Rullsylta med syltad ingefära

Du behöver 100 g syltad ingefära 500 g fläsksida utan svål 0.5 krm kryddpeppar krossad 0.5 krm vitpeppar krossad 0.5 krm malen nejlika 50 g...

Tillagningstid: 90 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 100 g syltad ingefära
  • 500 g fläsksida utan svål
  • 0.5 krm kryddpeppar krossad
  • 0.5 krm vitpeppar krossad
  • 0.5 krm malen nejlika
  • 50 g späck skivat
  • bindgarn

Gör så här

1
Hacka den syltade ingefäran.

2
Lägg fläsksidan med fettsidan uppåt, gör ett långt snitt under fettkappan längs med hela fläsksidan utan att skära hela vägen igenom, veckla upp fläsksidan så det blir ett stort ark.

3
Fördela kryddor, ingefära och späck över fläsksidan.

4
Börja att rulla ihop köttsidan och fortsätt med den feta delen så att den kommer ytterst.

5
Bind ihop med bindgarn till en fast rulle. Lägg rullen i en rymlig kastrull.

6
Täck rullen med kallt vatten och låt koka upp. Sjud rullsyltan i cirka 1 timme.

7
Låt kallna i sitt spad. Skär rullsyltan i tunna skivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top