Du behöver
- 100 g syltad ingefära
- 500 g fläsksida utan svål
- 0.5 krm kryddpeppar krossad
- 0.5 krm vitpeppar krossad
- 0.5 krm malen nejlika
- 50 g späck skivat
- bindgarn
Gör så här
1
Hacka den syltade ingefäran.
2
Lägg fläsksidan med fettsidan uppåt, gör ett långt snitt under fettkappan längs med hela fläsksidan utan att skära hela vägen igenom, veckla upp fläsksidan så det blir ett stort ark.
3
Fördela kryddor, ingefära och späck över fläsksidan.
4
Börja att rulla ihop köttsidan och fortsätt med den feta delen så att den kommer ytterst.
5
Bind ihop med bindgarn till en fast rulle. Lägg rullen i en rymlig kastrull.
6
Täck rullen med kallt vatten och låt koka upp. Sjud rullsyltan i cirka 1 timme.
7
Låt kallna i sitt spad. Skär rullsyltan i tunna skivor.