Rucolasoppa med rotsaker

Du behöver 1 st stor gul lök 300 g palsternacka 600 g potatis 120 g rucola 3 msk rapsolja 2 st grönsaksbuljongtärningar 1.25 l kokande...


0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1 st stor gul lök
  • 300 g palsternacka
  • 600 g potatis
  • 120 g rucola
  • 3 msk rapsolja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1.25 l kokande vatten
  • salt och peppar

Till servering och garnering

2 tsk god jungfruolja
flingsalt
gott bröd

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Skala och skiva palsternackan och potatisen. Hacka rucolan.

2

Fräs lök och palsternacka i oljan, i en kastrull eller gryta, utan att de tar färg, cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningarna och fräs cirka 1/2 minut. Lägg i potatisen, tillsätt cirka 7 dl av vattnet, så att det täcker grönsakerna och koka tills grönsakerna är helt mjuka, cirka 20 minuter.

3

Ta soppan från värmen och mixa med stavmixer direkt i kastrullen/grytan. Tillsätt rucolan och mixa ihop. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens. Koka upp soppan under omrörning och sjud cirka 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

4

Fördela soppan i serveringsskålar. Droppa över lite jungfruolja. Strö över smulat flingsalt. Peppra. Servera med gott bröd.


Kommentar:
Rucolan ger soppan pepprig smak och fin grön färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top