Rucolasoppa med räkspett

Du behöver 8 st salladslökar 400 g mjölig potatis olivolja att steka i 6 dl vatten 1.5 tärning hönsbuljong 75 g rucola 2 dl vispgrädde...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st salladslökar
  • 400 g mjölig potatis
  • olivolja att steka i
  • 6 dl vatten
  • 1.5 tärning hönsbuljong
  • 75 g rucola
  • 2 dl vispgrädde
  • salt

Kryddiga räkspett

500 g räkor med skal
3 msk olivolja
1 tsk röd chili finhackad
1 tsk hela spiskumminfrön eller 1/2 tsk mald spiskummin
3 st vitlöksklyftor

Gör så här

1

Skiva salladslöken tunt (spara lite till garneringen). Skala och skiva potatisen.

2

Fräs löken i olivolja i en gryta. Löken ska bli mjuk och glansig. Rör ner potatis, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter. Hacka rucolan lite grovt. Tillsätt rucolan och kör soppan slät med en stavmixer. Vispa grädden i en bunke och rör ner den i soppan. Smaka av med salt.

3

Gör räkspetten medan soppan kokar. Skala räkorna och trä upp dem på fyra spett. Blanda olivolja och chili i en -liten skål. Stöt de hela spiskumminfröna något i en mortel. Pressa eller riv vitlöken. Rör ner spiskummin och vitlök i olivoljan. Salta.

4

Lägg spetten i en liten form. Bred marinaden på båda sidor av spetten. Stek spetten hastigt i en stekpanna. Servera soppan varm med räkspetten. Strö över salladslöken.


Kommentar:
Rucolans peppriga smak passar bra i en förrättssoppa, serverad med kryddiga räkspett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top