Rucoladressing från Italien

Du behöver rucolasallad 2 st rosésallad blad 3 st stjälkar färsk basilika 1 st vitlöksklyfta pressad 0.5 dl pressad citronsaft 2.5 dl jungfruolja 0.75 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • rucolasallad
  • 2 st rosésallad blad
  • 3 st stjälkar färsk basilika
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 2.5 dl jungfruolja
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Skölj salladsbladen väl i kallt vatten och skaka dem torra i en kökshanduk. Finfördela salladerna, basilikastjälkarna och den pressade vitlöken i mixer med citronsaften och hälften av oljan.

2
Bladen blir inte lika väl mosade i en matberedare, då lönar det sig att börja med att hacka sönder salladerna innan man fortsätter späda med saft och olja.

3
Späd med resten av oljan medan mixern arbetar. Smaka av med salt och peppar.

4
Dressingen kan förvaras en vecka i svalskåp.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top