Du behöver
- rucolasallad
- 2 st rosésallad blad
- 3 st stjälkar färsk basilika
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 0.5 dl pressad citronsaft
- 2.5 dl jungfruolja
- 0.75 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
1
Skölj salladsbladen väl i kallt vatten och skaka dem torra i en kökshanduk. Finfördela salladerna, basilikastjälkarna och den pressade vitlöken i mixer med citronsaften och hälften av oljan.
2
Bladen blir inte lika väl mosade i en matberedare, då lönar det sig att börja med att hacka sönder salladerna innan man fortsätter späda med saft och olja.
3
Späd med resten av oljan medan mixern arbetar. Smaka av med salt och peppar.
4
Dressingen kan förvaras en vecka i svalskåp.
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.