Du behöver
- rucolasallad
- 2 st rosésallad blad
- 3 st stjälkar färsk basilika
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 0.5 dl pressad citronsaft
- 2.5 dl jungfruolja
- 0.75 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
1
Skölj salladsbladen väl i kallt vatten och skaka dem torra i en kökshanduk. Finfördela salladerna, basilikastjälkarna och den pressade vitlöken i mixer med citronsaften och hälften av oljan.
2
Bladen blir inte lika väl mosade i en matberedare, då lönar det sig att börja med att hacka sönder salladerna innan man fortsätter späda med saft och olja.
3
Späd med resten av oljan medan mixern arbetar. Smaka av med salt och peppar.
4
Dressingen kan förvaras en vecka i svalskåp.
Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Passar till:
- Bruschetta
- Grillad entrecôte
- Biffspett med sesamdip
- Fjärilskotlett med salvia
- Lammfilé med myntapesto
- Kalkonspett New England
- Ädelostdressing från Tyskland
- Äppelvinägrette från Frankrike
- Thailändsk ingefärslimedressing
- Amerikansk Rhode Islanddressing
- Gurkdressing från Grekland
- Pepparlax med mangosallad
- Mix på spett
- Sallad på grillgrönt
- Tandoorisallad
- Kycklingvingar som i Jeriko
- Grillad grön sparris
- Grillade lammkotletter