Rotsellerisoppa med päronsalsa

Du behöver 700 g rotselleri 1 st gul lök 2 msk olivolja 2 msk smör 2 st potatisar 1.2 l kokande vatten salt Päronsalsa 2...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 st potatisar
  • 1.2 l kokande vatten
  • salt

Päronsalsa

2 st päron
3 msk olivolja
0.5 st smörgåskrasse en halv ask
salt och peppar
knäckebrödschips till servering

Gör så här

1

Skala och skär rotselleri och lök i bitar. Hetta upp olja och smör i en stor soppgryta. Fräs rotselleri och lök cirka 5 minuter, rör om då och då. Skala och tärna potatisen och låt den fräsa med cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningar, häll över så mycket av vattnet att det precis täcker. Koka upp och sjud soppan under lock cirka 25 minuter, eller tills allt är mjukt. Ta grytan från värmen och mixa soppan med stavmixer direkt i grytan. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens, koka upp och sjud ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med salt.

2

Skala och skär päronen i små bitar. Blanda dem med olivolja och klippt krasse. Salta och peppra.

3

Häll upp soppan i skålar. Servera med salsan och knäcke-brödschips eller knäckebröd.


Kommentar:
Rotselleri passar fint ihop med frukt. Salsan kan varieras med äpple.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top